Zelfverrijking

Financieel Wanbeheer

De Waarden van de Democratie

De Waarden van de Rechtsstaat

Reputatieschade van de School

Schadevergoeding

Kritisch rapport over islamitisch Lyceum

Ok, een kritisch rapport is natuurlijk niet leuk voor jou, je school, je bedrijf of whatever maar dan ga je toch aan de slag om een en ander te verbeteren zou je denken? Maar nee, ‘de advocaat overweegt om een schadevergoeding te vragen’. Typeert het handeltje wel, zelfverrijking en financieel wanbeheer en dan het lef hebben om een schadevergoeding proberen los te peuteren.

bron nos.nl

De Inspectie van het Onderwijs hoeft een kritisch rapport over het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam niet in te trekken. Dat heeft geen zin meer, heeft het gerechtshof in hoger beroep bepaald. Het hof heeft geen inhoudelijke uitspraak over het rapport gedaan.

In het rapport staat onder meer dat de school leerlingen de waarden van de democratie en de rechtsstaat niet bijbrengt en dat het bestuur zich schuldig maakt aan zelfverrijking en financieel wanbeheer.

Het rapport werd afgelopen juli gepubliceerd. Het schoolbestuur probeerde publicatie toen tegen te houden, maar kreeg ongelijk van de rechtbank. Daartegen ging de school in beroep. Dat is nu dus afgewezen.

“Het rapport is al bekendgemaakt en gebruikt. Nu heeft het rapport geen invloed meer op de schoolkeuze van ouders voor dit jaar”, zegt het hof.

Vergoeding voor reputatieschade

De advocaat van het lyceum vindt dat een vreemd argument. “Want er is nog een ander punt: de reputatieschade van de school. We gaan nu kijken wat we verder kunnen doen.” De advocaat overweegt om een schadevergoeding te vragen.

Het Cornelius Haga Lyceum vreesde minder leerlingen te krijgen door de negatieve publiciteit, maar het leerlingenaantal is juist gegroeid.